| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
LUIS ENRIQUE
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 10:36 Temat postu: Badania lekarskie |
|
|
Witam. Proszę zorientowanych w temacie o podanie jakie badania musi przejść osoba, chcąca grać w piłke w klubie (z zakresu V liga - B klasa)? Co wchodzi w ich skład? Czy robi je się za własną ręke i koszt, czy z klubu? Na co lekarze zwracają szczególną uwage? Co może zdyskwalifikować kandydata (nie mówie tu o poważnych kontuzjach, typowo piłkarskich) jeśli chodzi o stan zdrowia, itp?
Pzdr.
LE |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JacoooMKS
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 14:20 Temat postu: |
|
|
Jak grałem (jeszcze w tamtej rundzie) to trzeba było robić przed zgłoszeniem zawodnika do rozgrywek, badania u tzw. "lekarza sportowego". Polegało to na tym, że przede wszystkim badał serce specjalistycznym sprzętem. Jeżeli z sercem było wszystko w porządku i nie miało się przebytych wcześniej jakichś poważniejszych chorób (które byłyby przeciwskazaniem do uprawiania piłki nożnej lub wogóle sportu) to podpisywał kartę zdrowia i zawodnik był zgłaszany do rozgrywek. _________________ NASZYM KLUBEM MKS!!!!... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
variatek Hutnik Warszawa
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 21:12 Temat postu: |
|
|
| Nic nie trzeba:D pani Krysia ci podstepluje a jak nie to sie gra na inna karte:D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reser Czarni Węgrów

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 21:23 Temat postu: |
|
|
| To Krysie już wyjebali z gazowni ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
daber Mazur Karczew
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 21:37 Temat postu: |
|
|
| Badania jak już są to na odpierdol. Mierzenie, ważenie, ciśnienie i ahoj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zbysz Victoria Sulejówek
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:39 Temat postu: |
|
|
| variatek napisał: | | Nic nie trzeba:D pani Krysia ci podstepluje a jak nie to sie gra na inna karte:D |
heh...chciałem to samo napisać.
Czasem nawet się tej "pani Krysi" na oczy nie widziało _________________ a kiedy umrę wrzucisz szalik mi do trumny |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kałusiak Victoria Kałuszyn

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 12:30 Temat postu: |
|
|
ja jak grać chciałem w juniorach, to mnie zważył, zmierzył, kazał zrobić 10 przysiadów, zmierzył ciśnienie i powiedział że mogę grać. To samo masz do seniorów na poziomie B,A klasy, LO. Był to lekarz pierwszego kontaktu, taki zwykły, osiedlowy.
a jak nie to grasz tak jak napisał Variatek, na innej karcie hehe, co do innej karty to jeden zawodnik z takiej drużyny od nas z ligi dostał czerwoną kartkę a w następnym meczu grał na innej karcie, jakiś fotograf mu fotkę strzelił i wyszło, chcą go do sądu podać, a jak ozpn nie da walkowera to do gazety mają napisać  _________________ Fantastyczni, sympatyczni, fanatyczni...VICTORIA
Ze wschodniego Mazowsza przybywamy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
truchu Huragan Wołomin

|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 13:23 Temat postu: |
|
|
ja jak gralem pilke to badania zalatwiali churowo w klubie a jak bylem nie obecny to mam mame pielegniarke i zalatwiala pieczatke Hehe jak tak sobie przypomne to to straszna lipa byla bo na karcie zdrowia mialem pieczatke lekaza neurologa:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|