<< powrót do strony glównej serwisu

Forum warszawskich i podwarszawskich kibiców - aktualnoœci, relacje, rozmowy o lidze i rozgrywkach.
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Badania lekarskie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Warszawscy Fanatycy Strona Główna -> Liga/Rozgrywki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LUIS ENRIQUE

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 10:36    Temat postu: Badania lekarskie Odpowiedz z cytatem

Witam. Proszę zorientowanych w temacie o podanie jakie badania musi przejść osoba, chcąca grać w piłke w klubie (z zakresu V liga - B klasa)? Co wchodzi w ich skład? Czy robi je się za własną ręke i koszt, czy z klubu? Na co lekarze zwracają szczególną uwage? Co może zdyskwalifikować kandydata (nie mówie tu o poważnych kontuzjach, typowo piłkarskich) jeśli chodzi o stan zdrowia, itp?

Pzdr.
LE
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JacoooMKS

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak grałem (jeszcze w tamtej rundzie) to trzeba było robić przed zgłoszeniem zawodnika do rozgrywek, badania u tzw. "lekarza sportowego". Polegało to na tym, że przede wszystkim badał serce specjalistycznym sprzętem. Jeżeli z sercem było wszystko w porządku i nie miało się przebytych wcześniej jakichś poważniejszych chorób (które byłyby przeciwskazaniem do uprawiania piłki nożnej lub wogóle sportu) to podpisywał kartę zdrowia i zawodnik był zgłaszany do rozgrywek.
variatek
Hutnik Warszawa

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic nie trzeba:D pani Krysia ci podstepluje a jak nie to sie gra na inna karte:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reser
Czarni Węgrów

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To Krysie już wyjebali z gazowni ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
daber
Mazur Karczew

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Badania jak już są to na odpierdol. Mierzenie, ważenie, ciśnienie i ahoj.
Powrót do góry
Zbysz
Victoria Sulejówek

PostWysłany: Pią Lip 04, 2008 6:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

variatek napisał:
Nic nie trzeba:D pani Krysia ci podstepluje a jak nie to sie gra na inna karte:D

heh...chciałem to samo napisać.
Czasem nawet się tej "pani Krysi" na oczy nie widziało
Kałusiak
Victoria Kałuszyn

PostWysłany: Pią Lip 04, 2008 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja jak grać chciałem w juniorach, to mnie zważył, zmierzył, kazał zrobić 10 przysiadów, zmierzył ciśnienie i powiedział że mogę grać. To samo masz do seniorów na poziomie B,A klasy, LO. Był to lekarz pierwszego kontaktu, taki zwykły, osiedlowy.

a jak nie to grasz tak jak napisał Variatek, na innej karcie hehe, co do innej karty to jeden zawodnik z takiej drużyny od nas z ligi dostał czerwoną kartkę a w następnym meczu grał na innej karcie, jakiś fotograf mu fotkę strzelił i wyszło, chcą go do sądu podać, a jak ozpn nie da walkowera to do gazety mają napisać Laughing

Ze wschodniego Mazowsza przybywamy...
Powrót do góry
truchu
Huragan Wołomin

PostWysłany: Sob Lip 05, 2008 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja jak gralem pilke to badania zalatwiali churowo w klubie a jak bylem nie obecny to mam mame pielegniarke i zalatwiala pieczatke Smile Hehe jak tak sobie przypomne to to straszna lipa byla bo na karcie zdrowia mialem pieczatke lekaza neurologa:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Warszawscy Fanatycy Strona Główna -> Liga/Rozgrywki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1  

porównanie ofert bankowych | inwestowanie online, inwestycje, fundusze, lokaty | Sage Symfonia | Tanie ubezpieczenia | Gry

Serwis Warszawscy Fanatycy przedstawia w formie zdjęć i opisów scenę kibicowska warszawskich i podwarszawskich kibiców. Większoœć relacji pisana jest przez samych użytkowników serwisu i stanowi wyraz wiedzy oraz pogladów ich autorów. Zapraszamy do odwiedzin i zachęcamy do zapoznania się z relacjami zamieszczanymi na forum.